Logo Svenska Unescopriset TwitterNu bjuder återigen Svenska Unescorådet in myndigheter, organisationer, institutioner och enskilda personer som arbetar i eller är delar av det svenska Unesconätverket att nominera kandidater till Svenska Unescopriset. 2017 gick priset till Östersund, en av Unescos kreativa städer, för deras arbete med gastronomi. Läs intervjun med pristagarna här.

Syftet med Svenska Unescopriset är att uppmärksamma en framstående insats och stärka och utveckla samarbetet mellan organisationer och myndigheter i det svenska Unesconätverket samt att sprida information om bredden i Unescos verksamhet.

Priset består av ett diplom samt ett erbjudande om deltagande för en person i en internationell Unescokonferens/expertmöte eller för att möta personal på Unescos sekretariat i Paris.

Myndigheter, organisationer, institutioner och enskilda personer har möjlighet att nominera en (1) kandidat till Svenska Unescopriset 2018. Kandidaten kan vara antingen en individ eller en organisation.

Nomineringsperioden pågår till den 10 februari 2018 och görs på blanketten nedan, per post eller mail, till Svenska Unescorådet. Priset delas ut på Svenska Unescorådets årliga möte för Unescointressenter i mitten av mars 2018.

Mer information

Inbjudan att nominera Svenska Unescopriset

Villkor för nominering Svenska Unescopriset

Blankett nominering Svenska Unescopriset